Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Tot din ciclul: ,,nimic nu se pierde
ci totul se transforma,
este si aceasta prajitura. Pt ca mi-au ramas albusuri
nu am renuntat la ele cu una cu doua ci m-am gandit sa le utilizez si am preparat aceasta prajiura. Avem nevoie de: 4 albusuri
5 linguri de zahar
5 linguri faina
o jumatate de lamaie(coaja si zeama)
cateva nuci(12-13 samburi)
2 cuburi de rahat
1 cub ciocolata menaj. Nucile
rahatul si ciocolata
le-am taiat bucatele.
Pt ornat am folosit un alt cub de ciocolata menaj si 1 lingura de apa. Am folosit o tava cu dimensiuni: 29x23
o ultima achizitie in materie de ustensile
din gama ,,Casa Linga,
de fapt un set alcatuit din 2 tavi concepute in asa fel incat una daca e nevoie
devine capacul celeilalte
achizitie de care sunt tare incantata.

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se contiuna batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intro canita apoi am pus topitura intro punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si mi-am ornat prajiturica asa cum o vedeti.

No comments:

Post a Comment