Ingrediente
200 gr de unt fara sare
150 gr de ciocolata amaruie
11/2 pahar faina de copt
3/4 pahar de zahar
2 oua
3/4 pahar lapte
1/2 pahar de nuci taiate
tava dreptunghiulara
Pentru glazura
250 ml smantina de frisca
100 gr de ciocolata (alba cu lapte sau amaruie)
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge tava cu putin unt se tapeteaza cu pergament si se unge si hirtia putin.
Se topeste ciocolata cu untul pe foc foarte mic si se amesteca bine pana devine crema si lasam sa se raceasca putin.
Intr-un bol se bat putin ouale cu zahar si se adauga treptat restul ingridentelor. Nucile taiate marunt se amesteca cu putina faina ca sa nu se lase la fund si se amesteca in compozitie. Se toarna in tava, se niveleaza si se coace 55 de minute sau cind scobitoarea iese uscata. Se poate servi asa sau cu o glazura de ciocolata.
Eu pun pe foc mic 250 ml de smantina pentru frisca sa se incalzeasca si adaug 100 de grame de ciocolata sfarimata amestec pina ciocolata sa topit si iau de pe foc. Las crema sa se raceasca si torn peste prajitura. Se poate orna cu viermisori de ciocolata. Este o prajitura gustoasa si usor de facut.
Se topeste ciocolata cu untul pe foc foarte mic si se amesteca bine pana devine crema si lasam sa se raceasca putin.
Intr-un bol se bat putin ouale cu zahar si se adauga treptat restul ingridentelor. Nucile taiate marunt se amesteca cu putina faina ca sa nu se lase la fund si se amesteca in compozitie. Se toarna in tava, se niveleaza si se coace 55 de minute sau cind scobitoarea iese uscata. Se poate servi asa sau cu o glazura de ciocolata.
Eu pun pe foc mic 250 ml de smantina pentru frisca sa se incalzeasca si adaug 100 de grame de ciocolata sfarimata amestec pina ciocolata sa topit si iau de pe foc. Las crema sa se raceasca si torn peste prajitura. Se poate orna cu viermisori de ciocolata. Este o prajitura gustoasa si usor de facut.
No comments:
Post a Comment